Let op uw konijn!

Dit jaar is het al vroeg broeierig warm. Een weersoort waar bepaalde vliegen dol op zijn. Deze prachtig glanzende groenbronskleurige vliegen kunnen enorme hoeveelheden eitjes produceren. Ze leggen ze op bijvoorbeeld vlees of met ontlasting besmeurde vacht. Die eitjes ontwikkelen zich in een razend tempo tot maden en vervolgens doen die zich tegoed aan het arme dier waarop ze zijn afgezet.

De maden zijn net zo vraatzuchtig als rupsje nooit genoeg en vreten zich een weg dwars door huid en weefsel, waarbij ze geen onderscheid maken tussen levende of dode dieren.

Onze tip: 
Let goed op uw konijn. 
Zit het te rustig op één plek, alarm! 
Ziet u veel vliegen in het hok, alarm! 
Heeft uw konijn diarree of een vieze achterkant, alarm!

Wij verkopen ook een speciale spray die de vliegen op afstand houdt. Dit geeft alleen geen honderd procent garantie. Ook kunt u het hok door middel van hor gaas, ondoordringbaar maken voor deze vliegen.

Dierenartsen Vroomshoop