Patiënt(en) in het zonnetje: Romy & Romy

Patiënt(en) in het zonnetje. Meestal zetten we één patiënt in het zonnetje maar deze keer zijn het er twee! We hadden toevalligerwijs twee Romy’s in de opname. Romy M. was gepland aanwezig, voor een operatie en Romy Z. kwam min of meer als spoedgeval binnen. Romy M. (op de foto rechts), een Maltezer leeuwtje, is met haar 13 jaar al behoorlijk op leeftijd en bleek duidelijk last te hebben van een zere buik. Haar baarmoeder was vergroot en ontstoken, iets wat we m.b.v. de echo konden zien. We waren verheugd dat we haar mochten helpen want dat ligt niet altijd voor de hand, wanneer het om een bejaard hondje gaat. Romy M. was verder super fit voor haar leeftijd en ze heeft de operatie, waarbij de baarmoeder en de eierstokken zijn uitgenomen, goed doorstaan.Die dag kwam Romy Z. (op de foto links) ook op de praktijk. Deze West Highland White Terrier vertoonde afwijkend gedrag, hield zich een beetje afzijdig en was niet zo enthousiast als gewoonlijk. Ook zij had last van buikpijn, bij haar kwam m.b.v. de echo een grote structuur in de buik aan het licht. In overleg met de eigenaar besloten we haar dezelfde middag nog te opereren. Bij Romy Z. hebben we een vergrote eierstok uitgenomen, zo groot als een tennisbal. Verbazingwekkend hoe weinig hinder ze daarvan leek te hebben. Beide dames hebben de operaties goed doorstaan, we zijn blij dat we ze beide mochten helpen en hopen van harte dat beide Romy’s nog lang en in goede gezondheid mogen leven.

Dierenartsen Vroomshoop