Patiënt in het zonnetje: Lilo!

Doorgaans hebben konijnen weinig van doen met olifanten, maar bij ons meldde zich de eigenaar van Lilo. Lilo was in het bezit van zogenaamde olifantstanden. Door een afwijkende stand van de snijtanden, slijten die niet goed af en groeien ze net zolang door tot het ware slagtanden worden. Lilo at nog redelijk maar had moeite met het aannemen van zijn dagelijkse traktatie. Dat was voor de eigenaar aanleiding om met Lilo bij ons langs te komen. Hij was nog prima in conditie dus hoefde hij voor de ingreep niet bijgevoerd te worden. De volgende dag hebben we hem geholpen door, onder narcose, alle vier de snijtanden te trekken en zijn kiezen iets bij te vijlen. Hij mocht gelijk weer mee naar huis en herstelde vlot van zijn bezoek aan de tandarts.

Dierenartsen Vroomshoop