Patiënt in het zonnetje: Maiden!

Een poosje geleden mochten wij Maiden op het spreekuur ontvangen. Maiden is een zwart-witte Europese korthaar poes van ruim 4 jaar oud. Het probleem waar de eigenaresse voor kwam was een sterke penetrante stank die door Maiden werd verspreid. Het was een straf om haar op schoot te hebben.


Uit het onderzoek kwam naar voren dat de anaalzakjes van Maiden vergroot en ontstoken waren. Jazeker, ook katten hebben anaalzakjes. Af en toe geven die narigheid, zoals in dit geval. In eerste instantie hebben we de zakjes geleegd en haar met antibiotica behandeld.


Helaas kwamen de klachten snel terug en toen is besloten om de zakjes operatief te verwijderen. Tijdens die ingreep worden de zakjes opgespoten met een 2 componenten pasta die uithardt. Vervolgens worden deze voorzichtig los geprepareerd en verwijderd.


Op de foto ziet u de verwijderde “knikkertjes”. Inmiddels is dit alweer een tijdje geleden en is de nare geur rondom Maiden gelukkig verdwenen en mag ze weer bij haar baasje op schoot komen liggen.

Dierenartsen Vroomshoop