Patiënt in het zonnetje: Diva!

De patiënt die we graag in het zonnetje willen zetten is Diva. Deze mooie black and tan chihuahua dame, kwam bij ons in de praktijk omdat ze niet meer kon eten en de eigenaar zag dat haar kaak er vreemd bij hing. Mogelijk was de kaak geluxeerd. Nu woont Diva in een huis met meerdere honden, grotere en kleinere, maar ze is niet met allemaal even goede vriendinnen. Tja en wanneer jij dan een chihuahua bent en je daagt een Staffordshire Terrier uit, dat getuigt toch wel van roekeloze zelfoverschatting.

Deze keer bleef het niet bij een beetje non-verbaal getreiter. Dus wanneer jij dan 2 kg bent en je gaat een bitchfight aan met een hond die tien keer zo zwaar is, bel dan maar vast de dierenarts.

Diva liet zich door ons niet onderzoeken, maar het was duidelijk mis. Onder narcose bleek dat haar onderkaak zowel aan de rechter als aan de linker zijde gebroken was. Na een hele poos priegelen waren er 4 staaldraadjes door de kaak geboord en zodanig bevestigd, dat er weer stevigheid was ontstaan.  Bij thuiskomst kon ze weer eten en ze redde zich goed.

Na 4 weken hebben we de staaldraadjes, wederom onder narcose, verwijderd. De kaak was genezen, maar of Diva ervan had geleerd…?

Dierenartsen Vroomshoop