Patiënt in het zonnetje: Bo!

De nu volgende patiënt in het zonnetje had bij heel veel pech ook veel geluk. Bo, deze sportieve Friese stabij, zit soms in de schuur.  Nu is de eigenaar van Bo een handige klusser en in deze schuur staat ook een draaibankmachine. Bo, lenig als hij is, was bovenop deze machine geklauterd en hoe het hem lukte zal altijd een mysterie blijven, maar hij schakelde de machine in. Hij kwam tussen rollers met zijn vel bij zijn achterpoten en werd zo over een klein gebied levend gevild.

Toen de eigenaar thuiskwam bleek hij ernstig verwond. Over een groot gebied was zijn vel volledig verdwenen. Dit speelde zich af op 22 december 2016. Onder narcose werd op 27 december de wond opgefrist, al het afstervende weefsel werd verwijderd en de genezing kon beginnen.

Met zijn allen stonden we versteld van de snelheid waarmee deze verwonding dichtgroeide.

Op bijgaande foto’s kunt u het genezingsproces zien.

Tijdens de genezing was het gedrag van Bo volledig normaal.

De machine waar Bo in terecht is gekomen.

Dierenartsen Vroomshoop