Vaccineren voor het konijn

Het is volop lente, tulpen beginnen te bloeien en de keukenhof heeft haar poorten geopend voor publiek. Dit is een goed moment om uw konijn(en) te laten vaccineren.

De verschillende ziektes waartegen wordt gevaccineerd zijn myxomatose (bij iedereen wel bekend) en V.H.D 1 en V.H.D. 2. De laatste heeft enkele jaren geleden voor veel problemen bij konijnen gezorgd. Deze zeer besmettelijke virusziekte maakt konijnen zo snel ziek en zo ernstig, dat ze soms sterven terwijl ze nog hooi in de bek hebben.

Er bestaan veel verschillende vaccins tegen dit type virus. Het vaccin dat wij gebruiken ( Filavac VHD K C+V) hoeft niet geboosterd (herhaald) te worden, zit per dosis apart verpakt en biedt een bescherming voor de periode van 1 jaar. De vele voordelen hebben ons hiertoe doen besluiten, dit vaccin is kostbaarder dan de andere vaccins, maar die moeten veel vaker herhaald worden.

Wanneer u met uw konijn(en) langskomt worden ze uiteraard ook helemaal nagekeken en gewogen.

Dierenartsen Vroomshoop