Patiënt in het zonnetje: Prins!

De labrador is een zeer populair hondenras in Nederland. Deze lieve, betrouwbare honden mogen wij dan ook regelmatig in onze praktijk begroeten.

Zo ook Prins, een imposante zwarte labradorreu op leeftijd (inmiddels 13 jaar!!), van bijna 50 kg! Door vele vetgezwellen, verspreid over zijn lichaam was hij nog groter en imposanter. Er zat een vetbult bij zijn voorpoot waar hij echt last van had bij het lopen en opstaan. Deze is in februari 2018 chirurgisch verwijderd. Hier had Prins gemak van totdat hij in augustus van hetzelfde jaar weer veel moeite kreeg met opstaan door een enorme dikte nu tussen zijn achterpoten. 
Het was een lastige afweging of we hem nog een keer zouden opereren, gezien zijn leeftijd. Achteraf, nu we inmiddels 5 maanden verder zijn, kunnen we stellen dat de beslissing van zijn zeer gemotiveerde eigenaar goed heeft uitgepakt. Prins heeft veel gemak van de zeer ingrijpende “liposuctie”operatie.

Dierenartsen Vroomshoop