Patiënt in het zonnetje! Zara

Dagelijks zien wij allerlei uiteenlopende hondenrassen, variërend van Chihuahua’s tot Duitse Doggen. Ook Franse Bulldoggen brengen regelmatig een bezoek aan onze praktijk.

Één daarvan is Zara, een red fawn kleurige, lieve gezinshond. Zoals een Franse Bulldog betaamt gaat ze qua gezondheid niet probleemloos door het leven. Onlangs bezocht ze de praktijk in verband met oogproblemen. Doordat deze hondjes vrij grote bolle ogen hebben, breekt de traanfilm makkelijk en ontstaan er vaak beschadigingen van het hoornvlies. Zara had aan beide ogen beschadigingen en deze wilden slecht genezen. Ook was er al regelmatig overleg geweest om Zara aan haar zachte gehemelte te opereren, want ze snurkte toch wel heel veel en hard.

De hoornvliesbeschadigingen herstelden zo slecht, dat Zara een operatie moest ondergaan waarbij het derde ooglid over de oogbol wordt gehecht, zodat het hoornvlies beschermd is en alsnog kan herstellen. Dit was het moment om ook haar gehemelte in te korten.

De operatie verliep naar wens en Zara had geluk, haar ogen genazen en het snurken was nagenoeg verdwenen. De eigenaresse moet nog wel wennen aan de geruisloze Zara, die wordt af en toe wakker geschud om te kijken of ze nog wel leeft.

Zara voor de operatie.

Zara na de operatie.

Dierenartsen Vroomshoop