Patiënt in het zonnetje: Benz

Patiënt in het zonnetje: Benz

Elke dag gaan we met plezier naar ons werk, waar we aardige klanten met hun geliefde huisdieren mogen ontvangen. Af en toe komt er een bijzonder pareltje voorbij, die we extra in het zonnetje willen zetten. Het volgende pareltje of liever parel is Benz. Een stoere Amerikaanse Staffordshire Terriër. Door verdrietige omstandigheden, heeft hij een nieuwe eigenaar gekregen en zo mochten wij hem op een leeftijd van ruim 2 jaar voor het eerst ontmoeten.

Benz had opvallend weinig en ook nog eens heel kort haar, veel pukkeltjes, korstjes en bijbehorende jeukklachten (foto 1).

We mochten hem helemaal onderzoeken, naast een huidafkrabsel en plakband afdruk hebben we ook bloed afgenomen. Benz kreeg vanaf dat moment hypoallergene voeding. De uitslagen van de afkrabsels en plakband hielpen ons niet veel verder maar het bloedonderzoek toonde aan dat Benz heel weinig schildklierhormoon aanmaakte. Dit hormoon is van groot belang, functioneert als de thermostaat van het lichaam. Staat deze te laag dan kan dat een breed spectrum aan klachten opleveren.

Bij Benz resulteerde het geven van de hypoallergene voeding al vlot is een verbeterde huidconditie (foto 2), toen hij ook nog thyroxine tabletten kreeg (schildklierhormoon) onderging hij binnen een maand een spectaculaire metamorfose (foto 3). Hij zit letterlijk weer beter in zijn vel. Hij blij, baasje blij en wij blij.

Dierenartsen Vroomshoop