Patiënt in het zonnetje: Basco.

Graag laten we u kennismaken met een nieuwe patiënt te weten Basco, een stoere Golden Retriever van bijna 8 jaar oud. Eind 2018 begon bij hem, voor het eerst een gezwel te groeien in de buurt van zijn linkeroog. Eerst hebben we geprobeerd uitsluitsel te krijgen over de aard van dit gezwel, waaruit bleek dat het waarschijnlijk om een fibroom ging. Dat is een goedaardige tumor, wat op zich gunstig nieuws was. Basco is in januari 2019 voor de eerste keer geopereerd aan zijn oog. Het herstel was aanvankelijk voorspoedig maar helaas groeide de tumor terug. In oktober 2019 konden we nogmaals proberen om deze vervelende tumor voorgoed te verwijderen. Wij dachten en hoopten dat dat goed was gelukt, tot het moment in februari 2021 dat Basco inclusief spectaculair gezwel weer voor onze neus stond. Best een geschikte hond voor in een horrorshow, maar niet om fijn mee over straat te lopen, bovendien belemmerde de tumor zijn gezichtsveld. Opnieuw mochten we Basco opereren. Zijn oog konden we gelukkig sparen, hij onderging een ingrijpende verandering en ziet er vooralsnog weer uit als een prachtige Golden Retriever. Tot nu toe lijkt het gunstig, echter door de teleurstellende resultaten uit het verleden houden we een slag om de arm.

Dierenartsen Vroomshoop