Patiënt in het zonnetje: Beau

Patiënt in het zonnetje: Beau.De hond die we deze keer graag in het zonnetje willen zetten is Beau, Op de foto kun je het niet zien, maar hij heeft een engeltje op zijn schouder. Zeg maar rustig een ENGEL. Tijdens een wandeling op een fraaie nazomerochtend mocht hij even van de lijn. De trein was net voorbij en er zou voorlopig geen andere aankomen, was de gedachte. Helaas die kwam er wel en Beau bevond zich net tussen de spoorbomen. Gelukkig was de eigenaresse zo verstandig om hem niet te gaan halen, dan was het leed helemaal niet te overzien geweest. Nu werd Beau door de trein geschampt en lag hij voor pampus toen de spoorbomen weer opengingen. De eigenaresse en haar man hebben alles in het werk gesteld om Beau zo snel mogelijk op de praktijk te brengen. Toen hij bij ons binnenkwam, enigszins bij bewustzijn, kon hij niet lopen. Er kwam bloed uit zijn rechteroor en uit zijn bek. Hij had waarschijnlijk een enorme klap tegen de rechterkant van zijn kop gehad. Verder konden we geen verwondingen vinden. We hebben hem opgenomen, in slaap gebracht en medicijnen gegeven om de zwelling in zijn hersenen tegen te gaan. ’s Avonds ging hij, slapend mee naar Hoge Hexel waar we hem ’s nachts konden observeren. Voorzichtig hebben we hem wakker laten worden en hij kon zowaar alweer lopen. Door de vochtafdrijving was er wel wat dweilwerk voor ons, maar we waren blij en verbaasd dat hij al zo was opgeknapt. Hij wilde en kon ook alweer drinken. Op de praktijk kon hij zelfs aan de lijn naar buiten om te plassen. Hij mocht naar huis, al was dat achteraf misschien een beetje te snel, want hij heeft nog wel een terugslag gehad. Uiteindelijk is hij heel goed hersteld, alleen mogelijk blijvend blind aan zijn linkeroog, maar daar redt Beau zich prima mee. Dit was een zeer heftige gebeurtenis maar met een goede afloop.

Dierenartsen Vroomshoop