Patiënt in het zonnetje: Nando.

Graag laten we u kennismaken met Nando. Niet echt een patiënt, alhoewel? Nando is een hele stoere Rottweiler, met een groot hart. Hij hoeft ook voor niemand bang te zijn, want zelfs een Badr Hari gaat om, als Nando met zijn volle gewicht tegen hem opspringt. Nando kwam voor de jaarlijkse controle en we konden niet anders dan constateren, dat hij wel heel veel kilo’s extra moest meetorsen, hij woog 60 kg. Nu had hij hier nog geen last, maar honden met overgewicht worden minder oud en krijgen vaker te maken met ziektes zoals suikerziekte en gewrichtsslijtage. Gelukkig zag zijn eigenaresse ook in, dat om de levensduur te verlengen en de kwaliteit van leven te verbeteren, er drastisch moest worden ingegrepen. Op eigen kracht, zonder de hulp van een televisieprogramma, een maagoperatie of een diëtist, heeft de eigenaresse een fantastische gewichtsafname weten te bewerkstelligen. Nando weegt nu 45 kg, een gewichtsafname van 25%. Hij is veranderd en hoe!! Van een John Goodman is hij geëvolueerd tot een Arnold Schwarzenegger onder de honden. Hij kan het niet zeggen, maar het kan niet anders dan dat hij ook superblij is met deze grandioze make-over! Oordeel zelf!

Dierenartsen Vroomshoop