Chippen

Waarom uw huisdier chippen?

Jaarlijks lopen in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan vindt de weg naar huis nooit terug. Veel van deze dieren komen door de dierenambulance in een dierenopvang terecht. Voor dieren die niet gechipt zijn, is het heel moeilijk om hun baasjes te achterhalen. Een optie is een halsbandje met een penning of kokertje eraan, helaas kan dit, om welke reden dan ook verloren gaan.

Gelukkig is er een andere oplossing: De chip. Dit is een unieke identificatie methode. Met een chip is uw huisdier altijd te herkennen. De chip is alleen waardenvol in combinatie met de juiste registratie. Zonder goede registratie is de chip zinloos.  De code van de chip wordt doormiddel van een reader afgelezen.

Nadat uw huisdier voorzien is van een chip is het belangrijk om de chip te laten registreren. Er bestaan hiervoor meerdere databanken.

Sinds april 2013 is het chippen van pups tot de leeftijd van 7 weken verplicht. Deze chip moet dan ook geregistreerd zijn bij 1 van de aangewezen databanken.

Aangewezen databanken:

www.backhomeclub.nl
www.petlook.nl
www.ndg.nl
www.databankhonden.nl

Via onderstaande link kunt u een UBN nummer aanvragen. Dit nummer is vanaf 1 november 2021 verplicht wanneer u een nestje wilt fokken. https://mijn.rvo.nl/bedrijfsmatig-huisdieren-houdenhttps://www.licg.nl/…/nieuwe-regels-chippen-en…/