Patiënt in het zonnetje: Sem!

Stoere erfhonden komen doorgaans niet vaak bij de dierenarts. Toch mochten wij onlangs Sem begroeten, een stoere Grote Münsterlander, die trouw het erf van het melkveebedrijf van zijn baas beschermt. De eigenaar had gezien dat Sem ruim een week geleden druk in de weer was met een tak. Niets om je druk over te maken, maar deze keer verliep het anders dan gewoonlijk. Sem werd wat minder enthousiast en begon meer met lange tanden te eten.

In de spreekkamer konden we ruiken dat het in zijn bek niet in orde was. We hebben Sem narcose gegeven en toen hij heerlijk sliep konden we zijn bek echt goed bekijken. Op bijgaande foto is de tak goed zichtbaar. Deze zat strak tussen de kiezen vastgeklemd, helemaal tegen het gehemelte aan. Er kwam een onaangename lucht vanaf, die tak was aan het rotten. Gelukkig konden we hem vrij eenvoudig verwijderen. Na het bijkomen uit de narcose en een korte fotosessie bij de tulpen, mocht Sem weer snel naar huis om bij te komen van zijn avontuur met tak.

Dierenartsen Vroomshoop