Patiënt in het zonnetje: Lucy!

Onlangs was het hangoorkonijn Lucy bij ons na een klein ongelukje met grote gevolgen. Ze had letterlijk de deksel (van het hok) op haar neus gekregen.

De eigenaar merkte dat ze niet meer at en zich terugtrok. Dat was te begrijpen, want bij ons op de praktijk, bleek dat ze haar onderkaak op twee plaatsen had gebroken. De twee helften van de onderkaak komen middenvoor bij elkaar en daar was het kapot, als ook ter hoogte van de kiezen. We hebben m.b.v. een staaldraadje een beugeltje aangebracht waardoor de tanden weer strak bij elkaar bleven (zie foto).

Dit gaf haar voldoende stevigheid om weer zacht voer te eten, verder kreeg ze pijnstillers. Na ruim een week was ze weer actief als altijd en ook wat gegroeid. 2 weken na het ongeluk was de grote dag, de beugel mocht uit.

Dierenartsen Vroomshoop