Patiënt in het zonnetje! Breezer

Het is leuk om deze keer Breezer in het zonnetje te zetten. Breezer is een enthousiaste boxer, ze is 7 jaar oud en gesteriliseerd. De laatste keer dat ze op de praktijk kwam, was aan het begin van de ochtend. Het was nog lekker rustig, ze kon gelijk doorlopen naar de spreekkamer, nog voordat ik in de agenda had gekeken .

Terwijl ik haar oren onderzocht vroeg ik me af welke hond ik eigenlijk voor me op tafel had staan. Ik dacht aan Breezer, maar herkende haar niet, deze hond was slank en prachtig in plaats van zwaarlijvig en plomp.

Toch was het Breezer wel en wat bleek? In januari 2019 woog ze nog 39 kilogram, in de loop van 2019 was aan het licht gekomen dat ze leed aan hypothyreoidie. De combinatie van schildklierhormoon met een hele voeding, om van af te vallen, had ervoor gezorgd dat ze maar liefst 10 kilogram lichter was geworden (in haar geval 25 %)!!!! Er stonden maar 29 kilo’s Breezer voor me op tafel!!

Grandioos wat een verschil en dat zonder mee te doen aan expeditie Robinson!    

Dierenartsen Vroomshoop